ΚΥΝΗΓΙ : ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ - ΣΕΒΑΣΜΟΣ- ΑΓΑΠΗ

"...κι' αποδίδεται στον εαυτό του, τέτοιος που ήταν ο άνθρωπος στη χαραυγή του κόσμου:

....Μονοκόματος, Αφρόντιστος, Ίσιος κι' Ελεύθερος..."

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

SO FAR, ... SO BAD

Η κυνηγετική περίοδος λοιπόν προχωρά προς το μέσο της και οι έρημοι Ντουφεκοσκιάχτες δεν μπορούν να είναι ευχαριστημένοι. Η φετινή εξόρμηση στη Μάνη δεν ήταν η αναμενόμενη. Ο El Comandande δεν συμμετείχε λόγω υποχρεώσεων που δυστυχώς δεν μπορούσαν να περιμένουν. Οι άλλοι της παρέας, εκτός από το ότι ο καιρός δεν ήταν ευνοϊκός και τα πουλιά λίγα, ήρθαν σε απ' ευθείας αντιπαράθεση με το νέο είδος της κυνηγετικής καφροπανίδας που ακούει στο όνομα "ηθικολόγος κασετοφωνιάς". Το γλοιώδες αυτό χαμερπές ζώο ανέχεται ή και ενθαρρύνει άλλους στην τοποθέτηση ορτυκοφώνων, ποιώντας τον αδιάφορο και τον τυχαία ευρισκόμενο στο χώρο κυνηγά και κάνει κι' αυτός εκατόμβες ορτυκιών και φυσικά στο τέλος εκστομίζει λαύρους λόγους για τους αλήτες που χαλάνε το κυνήγι με τα κασετόφωνα. Φυσικά και ρωτάει τους άλλους "καλά εσείς πως και δεν κάνατε πουλιά σήμερα;"

Σαν να μην έφταναν αυτά, ο El Commandande τρέχει στα δικαστήρια γιατί ο λατρεμένος του γείτονας τον έχει μηνύσει, με πρόφαση ότι τον ενοχλούν τα σκυλιά του και ότι έχει παράνομο μυστικό εργαστήριο - που κανείς δεν ξέρει τι φτιάχνει - με αντικειμενικό σκοπό να τον διώξει από το σπίτι που νοικιάζει. Έτσι μαζί με το λαμόγιο εφοριακό συγγενή του, να εμποδίσει την περαιτέρω ενοικίαση του σπιτιού και να το αρπάξει από τον ιδιοκτήτη του αντί ευτελούς τιμής, αφού ο άνθρωπος σε δεινή οικονομική κατάσταση, χρησιμοποιεί το ενοίκιο για να αποπληρώσει το στεγαστικό δάνειο που είχε πάρει. 

Μ' όλη αυτή την αβεβαιότητα και τα χαράτσια να μας πνίγουν που χρόνος και χρήμα για σοβαρές εξόδους. Όμως να που η τύχη μας χαμογέλασε και η ταπεινή Αγία Τσίχλα, έκανε το θαύμα της. Ένα μοναχικό καρτεράκι, όχι μακριά από τα σπίτια μας, μας έδωσε αρκετή χαρά τα τελευταία σαββατοκύριακα, με μπόλικα πουλιά που μαγειρεύτηκαν αριστουργηματικά. Άντε και προσεχώς καλύτερα.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου